Kurum Adı : Şakire Hanım Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu)
Telefon : 0 216 313 41 13 - 15
Faks : 0 216 313 41 14
WEB Adresi : http://sakirehanimisuygulamailkokulu.meb.k12.tr
Adres : Fatih Sultan Mehmet Mah. Balkan Cad. Usta sokak No1 ÜMRANİYE / İSTANBUL

VİZYON
VİZYON VİZYONUMUZ: Engelli bireylerin toplumsal yaşam içerisindeki en üst düzeyde bağımsızlaşmalarını sağlamak ve bu hedef doğrultusunda tüm çalışmalarımızla toplumda farkındalık yaratarak, okulumuzu önce ilçe sonra Türkiye çapında duyurmaktır. Eğitim hedeflerini diğer okullarla paylaşan engellilerin sorunlarına yönelik okul-aile ve toplum işbirliği içerisinde faydalı ve işlevsel çözümler üreterek sonraki çalışmalara referans olan bir eğitim-öğretim kurumu olmaktır.

MİSYON
MİSYON MİSYONUMUZ: Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla, bireysel özellikleri ve eğitim yeterlilikleri açısından akranlarından anlamlı farklılıklar gösteren bireyleri, özel olarak yetiştirilmiş personel, geliştirilmiş eğitim programları ve yöntemleri ile bireysel yeterliliklere dayalı olarak, günlük yaşam becerileri kazandırarak toplum içindeki rollerini bağımsız olarak yerine getirebilmelerini sağlayan, devlete bağlı özel eğitim kurumuyuz.

BAŞARILAR
BAŞARILAR Okulumuz Merhum Asım Ülker,Merhume Zehra Ülker,Abdurrahman Selçuk Berksan,Gülsüm Betül Karagöz ve Ömer Faruk Berksan’ın kurucuları bulunduğu “Çamlıca Kültür Ve Yardım Vakfı” tarafından yaptırılmıştır.Okulumuza Merhum Asım Ülker’in annesi ve Vakfın Kurucularından Abdurrahman Selçuk Berksan,Gülsüm Betül Karagöz,Ömer Faruk Berksan’ın babaannelerinin ismi olan Merhume Şakire Hanım’ın ismi verilerek Kazım Karabekir Mahallesi Anadolu Caddesi Topçu Sokak 33 No’ lu adreste yaptırılan binada 2001–2002 eğitim-öğretim yılında hizmete girmiştir. Bina 1996 yılında kütüphane olarak yaptırılıp daha sonra okula dönüştürülmüştür. 48 öğrenci kapasiteli okulun mevcut ihtiyaca cevap vermemesi, koşullarında Özel Eğitime uygun olmaması nedeni ile “Çamlıca Kültür Ve Yardım Vakfı” yönetim kurulu tarafından yeni bir bina yaptırılmasına karar verilerek 2002 yılında Çakmak Mahallesi Balkan Caddesi Şiir Sokak 1 Nolu arsada 1 yıl gibi kısa bir sürede yeni okul yaptırılarak 2003-2004 eğitim-öğretim yılı Eylül ayında yeni binaya taşınılmıştır. Okulumuz Bakanlık Taslak Planı’ndan yola çıkarak projelendirilmiş olup çağdaş çizgileri ve eğitim imkânları ile öğrencilerimizin insan olma onuruna yakışan bir ortamda eğitim-öğretim görmelerini sağlamaktadır.

Öğretmen Sayısı : 11
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 56
Öğretim Şekli : TAM GÜN
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 09:40-14:40
Derslik Sayısı : 6 Atölye-İşlik Sayısı : 10
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : DOĞALGAZ KALORİFER

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : ÜMRANİYE İLÇE MERKEZİNE 3KM.
Ulaşım :
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : FATİH SULTAN MEHMET MH.BALKAN CD.USTA SK.NO:1 ÜMRANİYE/İSTANBUL

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :